Kontakt oss

LIBERTY NOW AS

Org nr 822 236 162 MVA

Hovedkontor

Televegen 5,

3802 Bø i Telemark,

Norge

Avdelingskontor

Calle Murillo 30,

03170 Ciudad Quesada Rojales,

Alicante Spania

Nyheter

Ørjan Olsen åpnet i dag Snarkjøp Nuvsvåg som høyteknologisk dagligvarebutikk. 

– Det var enten å legge ned eller gjøre butikken høyteknologisk

I grenda Nuvsvåg i Finnmark har den gamle matbutikken fått ny drakt. I dag åpnet butikken med RMA-Butikkstyring

16.08.2024

I selv de minste kriker og kroker av landet tar dagligvarebutikker i bruk avansert teknologi for å gjøre butikken høyteknologisk. 

I dag var det den lille grenda, Nuvsvåg i Finnmark, med sine 25 husstander, sin tur til å ta i bruk RMA-Butikkstyring. 

Høyteknologisk butikk 

Ørjan Olsen tok over Snarkjøp Nuvsvåg i januar 2008, den eneste butikken i bygda. 

– For å komme til neste butikk må man ta ferge. Om man ikke har egen bil, kanskje ikke er like ung og sprek lenger, er det veldig vanskelig, sier han. 

Det var derfor en gledens dag når han endelig kunne gi hele bygda, og alle tilreisende, «nøkkelen» til butikken. RMA-Butikkstyring fra Liberty Now er implementert, og kundene kan med hjelp av sitt gyldige betalingskort handle når det passer for dem, også utenom fysisk betjent åpningstid. 

– Vi opplever at det er vanskelig å få tak i arbeidskraft, og vi så et behov for en annen løsning i butikken for å kunne fortsette. Det var å legge ned eller å gjøre butikken høyteknologisk, forteller Ørjan.

– Veldig viktig 

Den selvbetjente kassen har kundene blitt kjent med det siste halvannet året. 

– Den har fungert veldig fint, og nå er det mange som gleder seg veldig til å kunne handle flere timer i døgnet, sier Ørjan som er veldig glad for at de kan fortsette å drive butikken i bygda, og samtidig få en større frihet og fleksibilitet. 

Både kommunen, Loppa, og Merkur-programmet har vært viktige brikker i forbindelse med omleggingen til høyteknologisk butikk. 

– Kommunen var med og støttet oss i første fase da vi fikk nytt kassesystem. Og heldigvis har vi en god Merkur-konsulent her i Finnmark. Vi driver ganske marginalt, så Merkur har vært veldig viktig for at vi skulle få gjennom dette prosjektet, sier Ørjan.

Merkur-konsulent, Nils-Roger Simensen, er tydelig på at den teknologiske løsningen Ørjan nå har tatt i bruk er viktig for den fremtidige driften av butikken. 

– Dette er med på å skape en bedre hverdag for de som jobber i butikken. I tillegg har hele Nord-Norge en spesiell økning i reiselivsbransjen. Når butikken nå får utvidet åpningstid dekker man nok behovet for de tilreisende bedre enn før, sier han. 

Kommunikasjon, Liberty Now

Camilla Moen