Kontakt oss

LIBERTY NOW AS

Org nr 822 236 162 MVA

Hovedkontor

Televegen 5,

3802 Bø i Telemark,

Norge

Avdelingskontor

Calle Murillo 30,

03170 Ciudad Quesada Rojales,

Alicante Spania

Nyheter

Hege Marie Lavik ved Snarkjøp Eksingedalen som nå bygges opp igjen. 

Hege ble rikskjendis med sin høyteknologiske butikk – nå gjenoppstår den etter brannen!

Riksdekkende medier rettet søkelyset mot Snarkjøp Eksingedalen da Hege Marie Lavik som 26-åring gjorde butikken til den første høyteknologiske  dagligvarebutikken i Norge i 2020, etter konseptbutikken. I mars 2023 skjedde marerittet da butikken brant ned. Nå er prosessen med å bygge ny, høyteknologisk butikk godt i gang.

21.08.2024

Den unge, fremoverlente og fremtidsrettede kjøpmannen, Hege Marie Lavik (30), var rask til å si ja da muligheten bød seg for å teste ut ny, norsk teknologi tilbake i 2020. Avgjørelsen for fire år siden angrer hun ikke på. 

Til alles store fortvilelse brant butikken ned i mars i fjor, og særlig ett spørsmål gikk igjen da Hege fortalte at hun ville bygge opp igjen butikken. 

– Kundene spurte om det ville bli høyteknologisk butikk igjen, og det blir det. «Yes!», svarer kundene når jeg forteller det, sier den fremoverlente kjøpmannen. 

Snarkjøp Eksingedalen brant i mars 2023.

– Hjertet i dalen 

Hun forteller at butikken betyr mye for innbyggerne i den fem mil lange dalen. 

– Jeg opplever at folk snakker om butikken som hjertet i dalen. Den gjør hverdagen enklere, og har blitt et viktig møtepunkt. Hadde butikken vært et dugnadsprosjekt, der det blir medlidenhetshandlet for at butikken skal gå rundt, hadde jeg sett annerledes på det, forteller den entusiastiske kjøpmannen. 

At butikken betyr mye for innbyggerne ble også tydelig i etterkant av brannen. Innbyggerne møtte opp til både dugnad og kakefest i forbindelse med opprydning og feiring av at ny butikk er på vei opp.

Nye Snarkjøp Eksingedalen er nå under oppbygging. 

Åpen hver dag 

Arbeidet med å bygge opp igjen butikken er i gang for fullt. Hege kan røpe at butikken fortsatt vil være 100 kvadratmeter stor. Her blir det også kaffekrok og panoramautsikt. 

– Ute blir det offentlig toalett som vil være åpent døgnet rundt. Butikken blir åpen hver dag, men vil holdes stengt på nattestid, sier Hege. 

Offisiell åpningsdato er ikke satt enda, men én ting er klart: 

– Nå er jeg veldig klar for å begynne på nytt og komme hjem igjen. Jeg savner det sosiale aspektet med det å drive butikken, sier Hege som i etasjen over butikken bodde sammen med familien. 

– Det blir herlig å flytte hjem igjen, sier hun. 

Nye Snarkjøp Eksingedalen er under oppbygning

Nye Snarkjøp Eksingedalen tar form.

Fremtidsrettet pågangsmot 

Hans Olav Bakås, CEO i Liberty Now, forteller at de var i sjokk da nyheten om brannen traff dem. 

– Vi har jo et spesielt forhold til butikken og Hege, ettersom hun var den første som tok i bruk teknologien. Det er fantastisk å høre hvordan både Hege og innbyggerne i dalen engasjerer seg for å få butikk til bygda igjen, sier han. 

– Hege så raskt mulighetene med teknologien, selv om den da var ukjent for mange. Nå heier vi på Hege og gjengen under oppbygningsprosessen og gleder oss over å samarbeide videre, sier han.

Kommunikasjon, Liberty Now

Camilla Moen