Kontakt oss

LIBERTY NOW AS

Org nr 822 236 162 MVA

Hovedkontor

Televegen 5,

3802 Bø i Telemark,

Norge

Avdelingskontor

Calle Murillo 30,

03170 Ciudad Quesada Rojales,

Alicante Spania

Nyheter

(f.v.) Linda, butikkdriver, Kenneth, styreformann, Mariann, Merkurkonsulent. Foto: Merkur-Programmet. 

Bodøs første døgnåpne og høyteknologiske butikk

– Å åpne Bodø sin første døgnåpne butikk er spennende, artig og alt på en gang, forteller styreformann, Kenneth Iversen, hos Landegode Handel, i det de var klare for å ta i bruk RMA-Teknologi fra Liberty Now.

11.10.2024

Landegode Handel går nå fra å ha holdt butikken åpen i én og en halv time om dagen i ukedagene, og to og en halv time om dagen på lørdager, til å gjøre butikken døgnåpen med RMA-Teknologi (Retail Multi Automation). 

– Vi har troen på at denne teknologien vil gjøre at vi berger butikken, sier han. 

– Teknologien gir oss en fleksibilitet vi aldri har hatt før 

Landegode Handel har tatt et stort skritt inn i fremtiden ved å bli den første høyteknologiske og døgnåpne butikken i Bodø-området. 

– Teknologien er spennende og gir oss en fleksibilitet vi aldri har hatt før, forklarer Kenneth, som ser på den døgnåpne løsningen som en trygghet for fremtiden. 

Med avanserte systemer som kombinerer selvbetjening, automatisering og sikkerhet, kan butikken drive mer effektivt og kostnadsbesparende. 

– Dette er veldig spennende, slår Kenneth fast. 

Liberty Now er stolt av samarbeidet, og beskriver Landegode Handel som et godt eksempel på mulighetene teknologien skaper. 

– Å se Landegode Handel ta i bruk vår teknologi, og bli den første høyteknoloigske butikken i Bodø, er et bevis på hvordan moderne teknologi kan gi større frihet og muligheter til å opprettholde tilbudet sitt på en bærekraftig måte, sier Hans Olav Bakås, CEO i Liberty Now.

Mange tok turen for å få med seg åpningen av butikken. Foto: Ken Bjørklund. 

Viktig møteplass 

Butikken er også en viktig møteplass på øya med de rundt 40 fastboende som setter pris på at de nå kan handle når det passer dem – uansett værforhold eller fergetider. 

– Av og til kan tøft vær gjøre det utfordrende å komme seg til og fra øya, så det gir stor trygghet å vite at butikken kan overvåkes og styres enkelt via mobiltelefonen, forklarer Kenneth. 

Samtidig har de full oversikt og kontroll over driften. 

Butikken, som ligger på øya Landegode, en kort båttur fra Bodø sentrum, tiltrekker seg mange turentusiaster. Nå kan butikken tilby en hyggelig handel, også under midnattssola eller nordlyset.

– Vi ønsker at butikken skal bidra til økt trivsel og aktivitet på øya, og at den blir et naturlig stoppested for fastboende og turister som kommer hit for å oppleve den vakre naturen, sier Kenneth.

 

Landegode Handel ble i dag åpnet som døgnåpen og høyteknologisk butikk. Foto: Mariann Høyen. 

Gode samarbeidspartnere 

Åpningsfesten, fredag 11. oktober 2024, ble en suksess. Med kake og kaffe på bordet tok flere nysgjerrige turen for å sjekke ut butikken i ny drakt. 

Prosjektet med å modernisere butikken har vært mulig takket være et godt samarbeid med flere aktører. Merkur-programmet har vært en av de viktige støttespillerne, og deres økonomiske støtte og veiledning har gjort det mulig å realisere prosjektet. Kenneth ønsker også å rette en takk til Nordland fylkeskommune og Liberty Now. 

– Vi er veldig takknemlige for Merkur, fylkeskommunen og Liberty Now. Samarbeidet med de har vært helt avgjørende for at dette skulle bli en realitet, forteller Kenneth. 

Kenneth og Linda gleder seg over å gjøre Landegode Handel enda mer tilgjengelig for kundene. Foto: Ken Bjørklund. 

Merkur-konsulent, Mariann Høyen, tok turen til Landegode for å delta på åpningen av butikken. 

– Åpningen ble kjempefin. Det var mye folk og god stemning, kunne hun fortelle. 

Alle hun snakket med under åpningen gledet seg over teknologien som nå blir tatt i bruk i butikken. 

– Butikken utvider nå åpningstiden fra 1,5 time til å bli døgnåpent. Det blir spennende å følge med på butikken fremover, og særlig om sommeren når det er mye båtfolk som legger til gjestehavna her. På en liten øy som dette, med mellom 30 og 40 fastboende, tenker jeg at å ta i bruk teknologi på denne måten egentlig er et være eller ikke være, sier hun. 

Til stede under åpningen var også driftssjef i Kjøpmannshuset, Ken Bjørklund. 

– Jeg tenker at det å ta i bruk teknologi er viktig, og kanskje særlig i distriktene. For Landegode Handel, som har holdt åpent i en og en halv time om dagen, blir det en vanvittig økning i frihet for både kunder og kjøpmann, sier han.  

Kommunikasjon, Liberty Now

Ida Amalea Furseth